Через російські обстріли знеструмлено Запорізьку АЕС

Через російські обстріли знеструмлено Запорізьку АЕС -

Через російські обстріли знеструмлено Запорізьку АЕС - фото: t.me/energoatom_ua

Події
09 березня 2023 08:10

Сьогодні, 9 березня, о 03:53 в результаті російського ракетного обстрілу відключилася остання лінія зв'язку окупованої Запорізької АЕС з українською енергосистемою.

Як повідомили в Енергоатомі, станція знеструмлена і перейшла в режим блекауту вшосте за час окупації. Наразі 5-й та 6-й енергоблоки переводяться в холодний стан, включилися 18 дизель-генераторів для живлення власних потреб ЗАЕС. Пального для їхньої роботи залишається на 10 діб. Якщо зовнішнє живлення за цей час не відновити, може статися аварія з радіаційними наслідками для всього світу.

Міністр енергетики України Герман Галущенко підтвердив, що росіяни пошкодили останню лінію ЗАЕС. І це наступного дня після переговорів з ООН щодо демілітаризації ЗАЕС.

Станом на 6:30 9 березня зафіксовано обстріл енергетичних об'єктів у Київській, Миколаївській, Харківській, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській та Житомирській областях.

Наразі всі атомні електростанції, що знаходяться на підконтрольній Україні території, розвантажили потужність через загрозу ракетних обстрілів. Станом на 6.30 ранку всі енергоблоки сумарно видають в енергосистему 4700 МВт.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах