У Дубовці радикально обрізали дерева "під олівець"

У Дубівці радикально обрізали дерева "під олівець" -

У Дубівці радикально обрізали дерева "під олівець" - фото: facebook.com/RalykMykola

Події
05 березня 2023 13:57

У Запоріжжі в Дубовому гаю "омолодили" дерева так, що від них залишилися тільки стволи. Запорожці обурені тим, що сталося.

Як розповів запорізький активіст Микола Ралик, таку саму картину він бачив у 2018 році перед знищенням скверу Тарасова (раніше Яланського).

- Така "омоложувальна" обрізка є порушенням правил догляду за зеленими насадденнями, якими передбачено її робити до скелетних гілок. Тому що обрізка "під олівець" сприяє тому що більшість таких дерев почнуть гнити зсередини і через кілька років їх прийдеться видаляти як аварійні. Прошу Анатолія Куртєва отриати пояснегня від фахівців на предмет причин порушення цих правил і притягнути до відповідальності винних. Напевно за таку обрізку платити не можна, – написав Ралик.

Зазначимо, що така практика обрізки дерев є не лише у Запоріжжі. Гучні скандали з цим були і в Дніпрі, і в Києві, і в Хмельницькому, і в інших містах країни. Ця обрізка називається "глибокий топінг". Люди викликали поліцію, Держекоінспекція проводила законність такого кронування.

У Дубівці радикально обрізали дерева У Дубівці радикально обрізали дерева
У Дубовці радикально обрізали дерева "під олівець" фото 1У Дубовці радикально обрізали дерева "під олівець" фото 1
У Дубівці радикально обрізали дерева У Дубівці радикально обрізали дерева
У Дубівці радикально обрізали дерева У Дубівці радикально обрізали дерева

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах