"Все летить, все трясеться": жителі зруйнованого ракетою будинку у Запоріжжі розповіли про пережите

"Все летить, все трясеться": що кажуть мешканці зруйнованого ракетою будинку в Запоріжжі - фото: Олександра Залозна

"Все летить, все трясеться": що кажуть мешканці зруйнованого ракетою будинку в Запоріжжі - фото: Олександра Залозна

Події
02 березня 2023 17:59

Сьогодні вночі, 2 березня, мешканці житлового будинку у Запоріжжі прокинулися від страшного гуркоту. Ворожа ракета зруйнувала п'ятиповерховий будинок, де спали мирні люди. Серед них – переселенці та ті, хто вже втратив житло внаслідок ракетних ударів. Мешканці розповіли про пережите.

У коментарі телеканалу FREEДОМ мешканка будинку Олена сказала, що було два прильоти в один будинок:

- Шалений гуркіт. Усе летить, усе трясеться. Жах нелюдський. Ну, як ми прокинулися? У коридор вийшли по склу, квартира розбита, все розбите. У сина обличчя розбите. Дуже страшно. Хочеться всіх росіян знищити. І щоб вони таке ж випробували на собі, – каже Олена.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Людям довелося бачити скалічені тіла загиблих сусідів:

– Два вибухи було. Оглушило сильно. Трупів дуже багато з того боку. У нас під будинком тіла були, останки. Дуже все сумно. Навіть передати не можу, який звук був, коли дим і дихати нічим. Хвилею вдарило сюди, з п’ятого поверху хлопця молодого викинуло, викинуло без голови, без ніг. Один тулуб був. Ось тут, під стінкою… Їхати звідси будемо. Інакше я виходу не бачу. Тому що вони не вгамуються. Воно то не долітає, то перелітає. І зрештою будинки, люди страждають. У цьому будинку я знімаю. Я жила в будинку, куди приліт був. Від того вибуху без квартири залишилися, сюди переїхали, і тут те ж саме”, – розповіла Людмила.

Медики, які працювали на місці трагедії, кажуть, що люди можуть депресувати. Вони з опіками, з травмами, з ранками.

Раніше ми писали, що вночі 2 березня російські окупаційні війська вкотре обстріляли Запоріжжя. Близько 01:30 деякі райони міста потрясли гучні вибухи. За попередніми даними, армія РФ випустила по місту ракети із зенітно-ракетного комплексу "С-300".

Одна з ракет потрапила до п'ятиповерхового житлового будинку. Було повністю зруйновано один під'їзд цього будинку. Під руїнами знайшли трьох загиблих мешканців будинку.

У мерії кажуть, що за розселенням звернулася одна людина, її поселять у муніципальному гуртожитку.

Відомо, що загинуло четверо людей, вісім поранено, ще п'ятеро вважаються зниклими безвісти – серед них дитина. Водночас вдалося врятувати 11 людей, серед них – вагітна жінка. Ще 20 людей було евакуйовано з дому.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах