У Запоріжжі СБУ викрила військового пенсіонера, який агітував за російську окупацію

У Запоріжжі СБУ викрила військового пенсіонера, який агітував за російську окупацію.

У Запоріжжі СБУ викрила військового пенсіонера, який агітував за російську окупацію. Фото: slovoidilo.ua

Події
01 березня 2023 14:28

У Запоріжжі СБУ викрила на антиукраїнській діяльності військового пенсіонера, який в умовах воєнного стану поширював пропаганду РФ.

Як повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації, завзятий прихильник "русского мира" виправдовував повномасштабне вторгнення в Україну військ РФ. Він категорично заперечував військові злочини агресора та підтримував незаконне "приєднання" до Росії тимчасово окупованих територій України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У власному акаунті в одній із заборонених соціальних мереж він розповсюджував заклики до дій, що спрямовані на зміну меж території та державного кордону нашої країни. Активно поширював матеріали із закликами до повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні. Прибічник сепаратизму поширював кремлівські наративи та матеріали антиукраїнських спільнот.

У Запоріжжі СБУ викрила військового пенсіонера, який агітував за російську окупацію.У Запоріжжі СБУ викрила військового пенсіонера, який агітував за російську окупацію. Фото: t.me/SBUkr

Під час огляду комп’ютерної техніки пропагандиста правоохоронці виявили матеріали, які містять докази його протиправної діяльності.

Наразі обвинувальний акт стосовно агітатора скеровано до суду за виправдовування збройної агресії РФ проти України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до п'яти років.

У Запоріжжі СБУ викрила військового пенсіонера, який агітував за російську окупацію.У Запоріжжі СБУ викрила військового пенсіонера, який агітував за російську окупацію. Фото: t.me/SBUkr

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах