Запорізький краєзнавчий музей можна відвідати безкоштовно

Запорізький краєзнавчий музей можна відвідати безкоштовно.

Запорізький краєзнавчий музей можна відвідати безкоштовно. Фото: ru.wikipedia.org

Події
01 березня 2023 13:25

З 1 березня Запорізький обласний краєзнавчий музей відкритий для відвідувачів безкоштовно.

Як повідомили в адміністрації музею, для огляду відвідувачів працюватимуть окремі зали та виставки у понеділок, середу та п’ятницю. Графік роботи: з 09:00 до 14:00. В приміщенні музею є укриття.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відзначимо, що музей знаходиться на вулиці Троїцькій, 29 – це неподалік театру імені Магара. Зупинка транспорту "Драмтеатр"/"Площа Свободи".

Запорізький краєзнавчий музей було засновано ще 1921 року. Першим завідувачем був відомий археолог, етнограф та краєзнавець Яків Новицький. Потім директором став Микола Філянський, але 1937-го керівництво музею звинуватили в антирадянській контрреволюційно-терористичній діяльності та Миколу Філянського розстріляли. Під час другої світової колекції музею значно постраждали, але згодом музей відродили та продовжують оновлювати. Наразі там є кілька відділів, серед яких – історії краю, нової історії, природи та інші.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах