Росія готує наступ на Оріхів з трьох флангів (карта)

Росія готує наступ на Оріхів з трьох флангів.

Росія готує наступ на Оріхів з трьох флангів. Фото: apimages.com

Події
28 лютого 2023 18:16

РФ сконцентрувала близько 11 батальйонно-тактичних груп уздовж трас Т0812 і Т0408 на Запорізькому напрямку. Вочевидь, їхня мета, це атака Оріхова.

Армія РФ продовжує намагатися просуватися на Запорізькому напрямку. Уздовж ключових територіальних автодоріг Щербаки – Оріхів і Токмак – Оріхів сконцентровано масивний "ударний кулак", що складає третину від усього угруповання Росії на Запоріжжі. Кінцева мета атаки очевидна – український укріпрайон Оріхів, утім, вороже командування може виношувати й фантастичні амбітні плани щодо виходу на Павлоград і Дніпро, пише "Стопкор".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Жодної вцілілої будівлі в Оріхові, місцеві мешканці звикли до постійних вибухів та відголосків боїв. Про це повідомив американський воєнкор Грег Террі.

За інформацією військово-політичного оглядача групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленко, станом до середини лютого окупанти сконцентрували на ділянці вздовж трас Т0812 (автошлях територіального значення у Запорізькій області, що проходить територією Пологівського та Василівського районів через Оріхів і Лугове до перетину з трасою М18) і Т0408 (автошлях територіального значення у Дніпропетровській та Запорізькій областях, що пролягає територією Павлоградського, Синельниківського, Запорізького та Пологівського районів через Павлоград, Васильківку, Новомиколаївку та Оріхів на Токмак) до 9 БТГр.

- Це говорило про недостатній розподіл наявного ресурсу фронтом до 10 кілометрів. Своєю чергою, окупанти не стали робити різких рухів після досягнення концентрації в 9БТГр на даній ділянці, а продовжили його насичувати, розміщуючи так само по трасі Т0815 додаткові сили та засоби, тим самим готуючи на Оріхів наступ з трьох сторін, – наголошує аналітик.

Рф концентрує "ударний кулак" на Запоріжжі та готує наступ на Оріхів з трьох флангів.Рф концентрує "ударний кулак" на Запоріжжі та готує наступ на Оріхів з трьох флангів. Фото: t.me/DeepStateUA

Таким чином, наразі у напрямку Оріхова вже сконцентровано до 11 БТГр ворога, що є, по суті, третиною від усієї армії РФ у Запорізькій області. Крім того, формується резерв, який максимально може досягати 6-7 БТГр, що вже становитиме до 50% від усієї Запорізької групи російських військ.

- Це все наштовхує на думку, що командування російської армії не відмовляється від планів наступати на Оріхів, формуючи ударну групу, яка разюче відрізняється від того, що було застосовано під Вугледаром, – підсумовує Коваленко.

Водночас, його колега та співкоординатор "Інформаційного спротиву" Костянтин Машовець зазначає, що у теорії, концентруючи сили на даному напрямку, російське командування може виношувати плани просування до Дніпра по лівому березі річки без взяття власне Запоріжжя – шляхом його блокування зі східного напрямку та завдання удару основними силами в обхід міста.

Rомандування HA може виношувати плани просування до Дніпра по лівому березі річки без взяття Запоріжжя.Rомандування HA може виношувати плани просування до Дніпра по лівому березі річки без взяття Запоріжжя. Фото: t.me/DeepStateUA

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах