У Запоріжжі псевдоволонтер ошукав дружину безвісти зниклого бійця ЗСУ

У Запоріжжі псевдоволонтер ошукав дружину безвісти зниклого бійця ЗСУ -

У Запоріжжі псевдоволонтер ошукав дружину безвісти зниклого бійця ЗСУ - фото: zp.npu.gov.ua

Події
24 лютого 2023 11:50

Жінка в надії розшукати зниклого чоловіка довірилася незнайомцю і перерахувала йому чималу суму грошей. Правоохоронці затримала шахрая у Запоріжжі.

Як розповіли у ГУНП у Запорізькій області, у січні цього року до поліції звернулася 37-річна жінка, яка наразі тимчасово живе за кордоном. Вона заявила, що її ошукали на 550 доларів.

З’ясувалося, що її чоловік – військовослужбовець ЗСУ, який безвісти зник під час бойових дій. Дружина почала шукати його і зробила публікації у соцмережах про пошуки. У серпні їй зателефонував невідомий, який представився волонтером. Він сказав, що нібито розшукує безвісти зниклих бійців.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Волонтер" повідомив, що зниклий чоловік перебуває в полоні – у виправній колонії на території РФ. За спробу викупити полоненого та переправити на територію України запросив тисячу доларів. Жінка не погодилася переказати одним платежем таку суму, доки не буде впевненою у наданій їй інформації. Домовилися про передплату в сумі 550 доларів.

Чоловік із Запоріжжя ошукав дружину бійця -Чоловік із Запоріжжя ошукав дружину бійця - фото: zp.npu.gov.ua

У подальшому незнайомець почав вигадувати різні перепони для виконання зобов’язання. Коли жінка зрозуміла, що її ошукали, звернулася до поліції. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом шахрайства. Згодом вони встановили, що до злочину причетний 37-річний запоріжець.

22 лютого правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем мешкання фігуранта. У його квартирі поліцейські виявили та вилучили мобільний телефон, планшет, 12 сім-карт різних операторів мобільного зв’язку, 13 банківських карт різних банківських установ України, чотири карти пам’яті та блокнот із записами. Під час спілкування з правоохоронцями чоловік зізнався у шахрайстві.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення псевдоволонтеру про підозру та обрання йому запобіжного заходу. Також його особу перевіряють на причетність до вчинення інших аналогічних злочинів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах