За рік Запорізька область потрапила до п'ятірки "найтривожніших" областей

Запорізька область стала лідером по тривалості повітряних тривог рік війни.

Запорізька область стала лідером по тривалості повітряних тривог рік війни. Фото: themanual.com

Події
23 лютого 2023 13:56

З початку повномасштабного російського вторгення на територію України повітряна тривога у Запорізькій області лунала більше 1 400 разів.

За дванадцять місяців війни в Запорізькій області оголошували 1 413 повітряних тривог. У сукупності вони тривали 48 днів 5 годин та 25 хвилин. По даним на 12:30 22 лютого.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Найбільше тривог було у Луганській (там повітряна тривога продовжується вже 327 добу), у Криму (де тривога була 74 доби), у Харківській (1 778 повітряних тривог) та Донецькій (там тривога лунала 1 521 раз).

Сумарно довше усього (без урахування Луганщини, де тривога оголошена ще з 4 квітня), сигнал тривоги звучав у Криму – 74 дні 4 години і 20 хвилин, у Харківській області – 62 дні 7 годин і 21 хвилину. На третьому місці Донецька область – 50 днів 10 годин і 42 хвилин. На п'ятому місці Запорізька область – 48 днів 5 годин та 25 хвилин.

За рік Запорізька область потрапила до п'ятірки "найтривожніших" областей.За рік Запорізька область потрапила до п'ятірки "найтривожніших" областей. Фото: t.me/uawarinfographics

Попередній сумний рекорд – 109 тривог – був 23 квітня 2022, напередодні Великодня. А ось на День незалежності, 24 серпня, сигнал повітряної тривоги у Запоріжжі сумарно лунав – 14 годин і 4 хвилини.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах