Військовий експерт розповів, чи зможуть окупанти наступати на Запоріжжя

Військовий експерт розповів, чи окупанти зможуть наступати на Запоріжжя

Військовий експерт розповів, чи окупанти зможуть наступати на Запоріжжя - фото: unian.net

Події
22 лютого 2023 15:25

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко заявив, що російські окупанти неспроможні наступати по всім фронтам в Україні. У тому числі і на Запоріжжі. Однак є ризик для Оріхова.

За даними Коваленка, на сьогоднішній день окупанти не мають достатніх для повномасштабного наступу сил та засобів. Воно вимагає як значних ресурсів для безпосередньо самого наступу, так і для утримання території.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Наприклад, тимчасово окупована Запорізька область утримується зараз 30-ма батальйон-тактичними групами. Для реалізації наступу по фронту завдовжки трохи більше 100 км, кожній БТГр доведеться охоплювати фронт завдовжки від 3 до 4 км. І здавалося б, з урахуванням функціоналу даних формувань, що дозволяє контролювати від 2 до 4 км фронту, 30 БТГр цілком достатньо, щоб рухати фронт і наступати. Але насправді – ні, – написав Коваленко.

За його словами, у Запорізькій області немає повноцінних батальйонних тактичних груп, оскільки практично кожен підрозділ має некомплектацію з техніки та особового складу. Тобто, вони не зможуть "тягнути" функціонал фронту в 2-4 км, а можуть лише охоплювати значно менші ділянки.

- По-друге, припустимо, ці 30 БТГр підуть у наступ на всьому фронті в Запорізькій області, а хто залишиться в тилу? Що ж до резервів, ротації, відновлення боєздатності підрозділів тощо? Особливо якщо ЗСУ прорвуть наступ РІВ, хто буде в обороні? – пише експерт.

Крім того, він нагадав, що у Вугледара фронт становив менше 10 кілометрів (а основний – навіть менше трьох кілометрів) і там окупанти виснажили майже 9 батальйонних тактичних груп, які були значно краще оснащені, ніж запорізьке угруповання. Тобто під Вугледаром російське угруповання діяло у співвідношенні – 3 БТГр на 1 кілометр. За словами експерта, це – антирекорд.

- Таким чином, говорячи про великий, масштабний, епічний наступ, слід розуміти, що воно буде, але не таким, як його малюють або представляють. Це буде рух у строго визначених напрямках, вузьким фронтом. Наприклад, Запорізька область – максимальний ризик для Оріхова. Кремінна – Лиман, почнуть, але не витягнуть. Бахмут – давитимуть по максимуму, ресурсу для цього у них поки що в цьому секторі достатньо. Мар'янка, Авдіївка – без варіантів для РОВ (російські окупаційні війська). Куп'янськ? Згубний номер – почнуть, але не витягнуть, – написав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах