Біля Запоріжжя незаконно демонтували аеродром: підозрюють посадовця держпідприємства

Біля Запоріжжя незаконно немонтували аеродром: підозрюють посадовця держпідприємства

Біля Запоріжжя незаконно немонтували аеродром: підозрюють посадовця держпідприємства - фото: gp.gov.ua

Події
22 лютого 2023 13:58

Аеродром у Широкому, що поблизу міста Запоріжжя, було незаконно демонтовано. Цей аеродром був унікальним об'єктом, оскільки він мав унікальну інфраструктуру та здатний був приймати великі літаки, що мали довгу злітну смугу.

Як повідомили в Офісі Генеральної прокуратури, підозру в незаконному демонтажі аеродрому у Широкому було висунуто посадовцю державного підприємства. За даними слідства, цей здійснив незаконний демонтаж 398 аеродромних плит «ПАГ-14», які знаходились в конструкціях руліжних доріжок. Також демонтовано місця стоянки авіаційної техніки аеродрому.

Під час обшуків на місці події було вилучено значну кількість документів та електронних засобів зберігання інформації, які можуть допомогти встановити всі обставини справи та винних у цьому дії.

Наразі посадовець державного підприємства перебуває під вартою на строк до двох місяців. Йому загрожує до шести років позбавлення волі за вчинення даного злочину.

За даними слідства, дії посадовця мали на меті відчуження частини території аеродрому та отримання незаконної вигоди. Внаслідок цього була завдана шкода державному майну та втрачено унікальний об'єкт.

Для мешканців Запоріжжя та його околиць ця новина стала шокуючою, оскільки аеродром у Широкому вважався одним з визначних місць в регіоні, де часто проводилися авіаційні заходи та змагання. Втрата такого об'єкту для міста та регіону може мати серйозні наслідки для розвитку авіаційної та туристичної індустрії у майбутньому.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах