Жителя Запоріжжя будуть судити за ухилення від мобілізації

Жителя Запоріжжя будуть судити за ухилення від мобілізації.

Жителя Запоріжжя будуть судити за ухилення від мобілізації. Фото: pixabay.com

Події
21 лютого 2023 14:54

У Запоріжжі будуть судити чоловіка, який ухилився від призову на військову службу, проігнорувавши повістку.

Як повідомили у Запорізькій обласній прокуратурі, до суду направили обвинувальний акт стосовно громадянина України, який, будучи військовозобов’язаним і придатним до військової служби, не маючи права на відстрочку, умисно ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Розслідуванням установлено, що 31-річний уродженець Херсонської області отримав повістку, але у вказаний час умисно не прибув до місця призову за мобілізацією.  

Наразі у справі розпочато судовий розгляд.

За час дії воєнного стану в Україні правоохоронними органами Запорізької області за аналогічними фактами розпочато 52 кримінальні провадження, 10 з яких – безпосередньо органами прокуратури. Проте після повідомлення органами слідства особам, які ухиляються від мобілізації, про розпочате стосовно них досудове розслідування щонайменше четверо добровільно з’явились до військкоматів та були направлені для проходження військової служби.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах