Окупанти блокують ротацію представників МАГАТЕ на Запорізькій АЕС

Окупанти блокують ротацію представників МАГАТЕ на Запорізькій АЕС.

Окупанти блокують ротацію представників МАГАТЕ на Запорізькій АЕС. Ілюстративне фото: apnews.com

Події
20 лютого 2023 15:31

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує блокування Російською Федерацією ротації експертів Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію.

МЗС України засудило дії російських загарбників, які не дозволяють провести ротацію представників МАГАТЕ на ЗАЕС. У відомстві наголосили, що окупанти продовжують мілітаризацію атомної станції, розміщуючи на ній військову техніку і особовий склад. Відповідна заява МЗУ України щодо блокування Росією ротації персоналу МАГАТЕ та мілітаризації ЗАЕС опублікована на сайті відомства.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Москва має негайно розблокувати ротацію експертів МАГАТЕ та забезпечити їхнє невідкладне безпечне переміщення тимчасово окупованими територіями України до Запорізької АЕС, – наголосили у МЗС. 

У МЗС закликали міжнародну спільноту ввести санкції щодо "Росатома", а також припинити співробітництво з росією у сфері ядерних технологій. 

Російські окупаційні війська також продовжують активну мілітаризацію Запорізької АЕС та прилеглої території, розміщуючи там військову техніку та військовослужбовців

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах