Через Мелітополь на Запорізький напрямок виїхали 43 автобусів ПВК "Вагнер"

Путін перекинув на запорізький напрямок "вагнерівців".

Путін перекинув на запорізький напрямок "вагнерівців". Фото: t.me/ivan_fedorov_melitopol

Події
18 лютого 2023 12:18

Вчора, 17 лютого, через Мелітополь на Запорізький напрямок вирушили 43 білих автобуси "вагнерівців".

За словами мера тимчасово окупованого Мелітополя Івана Федорова, колону  із завербованими засудженими супроводжували позашляховики з позначкою ПВК "Вагнер". 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Учора через Мелітополь на Запорізький напрямок "урочисто" вирушило свіже гарматне м'ясо. 43 білих автобуси "елітних" на Росії бійців – "вагнерівців". Злочинців, виманених із в'язниць уявним квитком на волю, – розповів мер.

Варто зазначити, що ПВК (Приватна військова компанія) "Вагнера" – це російська військова структура, до складу якої входять найманці, була створена у 2013 році. Брала участь у бойових діях на Донбасі (на стороні Росії) та Сирії (на боці режиму Асада, союзника Росії).

На офіційному рівні Росія жодного разу не підтверджувала існування організації, проте Володимир Путін під час щорічної пресконференції 2018 року дав коментар щодо діяльності ПВК. Російські ЗМІ позиціюють "вагнерівців" як "приватну військову компанію", яка перебуває під командуванням підполковника ЗС РФ у відставці Дмитра Уткіна ("Вагнера").

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах