У Запоріжжі пропонують зменшити вартість проїзду у комунальних автобусах

У Запоріжжі пропонують зменшити вартість на проїзд у комунальних автобусах.

У Запоріжжі пропонують зменшити вартість на проїзд у комунальних автобусах. Фото: transphoto.org

Події
16 лютого 2023 14:45

Жителі Запоріжжя прохають владу міста знизити вартість проїзду в комунальних автобусах до 10 гривень. Відповідна петиція № 8166 зареєстрована на сайті міськради.

Автор петиції Кирило Криворучко пояснює, що зниження вартості проїзду з 12 до 10 гривень в комунальних автобусах зробить їх більш конкурентними порівняно з маршрутками. Адже в маршрутках проїзд теж коштує 12 гривень на таких самих напрямках.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Все ж таки на маршрутах працюють великі автобуси, які вміщують більше пасажирів. Так само різниця в 2 гривні дешевше за маршрутки, дасть платному пасажиру хоч якийсь стимул, щоб вибрати комунальний автобус, – йдеться у петиції.

Окрім того, на сайті міськради створили також петицію № 816),  в якій запропонували повернути у комунальний транспорт валідатори електронної оплати за проїзд.

- Просимо повернути валідатори електронної оплати проїзду в автобуси, адже здебільшого вранці та ввечері комунальними автобусами користуються саме платні пасажири. Оскільки ж водії відчиняють лише передні двері, то утворюється затор із тих, хто бажає сплатити за проїзд готівкою, – йдеться в пояснювальній записці. 

Щоб петиції розглянули депутати Запорізької міськради, потрібно, щоб їх підписали 750 містян.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах