У Запорізькій області судитимуть директорку школу, яка перейшла на бік ворога

У Запорізькій області судитимуть директорку школу, яка перейшла на бік ворога -

У Запорізькій області судитимуть директорку школу, яка перейшла на бік ворога - фото: dw.com

Події
25 сiчня 2023 14:10

У Запорізький області будуть судити жінку, яка очолила школу та впроваджувала освіту за російськими стандартами в окупованій Якимівці.

У прокуратурі Запорізької області розповіли, що у квітні минулого року директорка однієї зі шкіл Якимівки після окупації Мелітопольського району добровільно погодилася співпрацювати з ворожою владою. Після того як цей навчальний заклад став підконтрольним окупаційній адміністрації, освітянка погодилась очолити його та швидко впровадити там російські стандарти освіти.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про псевдопризначення та свої "педагогічні" наміри  жінка публічно повідомила колективу школи, після чого розпочала активно оновлювати програму викладання з використанням російських підручників. 

Директорку наразі звинувачують у колабораційній діяльності. Відповідник обвинувальний акт вже направили до суду. Їй загрожує покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах