Є постраждалі: у поліції розповіли про наслідки обстрілів Запорізької області

Є постраждалі: у поліції розповіли про наслідки обстрілів Запорізької області -

Є постраждалі: у поліції розповіли про наслідки обстрілів Запорізької області - фото: zp.npu.gov.ua

Події
23 сiчня 2023 14:35

На вихідних, 21 та 22 січня, окупанти обстрілювали населені пункти Запорізького, Пологівського та Василівського районів. Ворог використовував зенітно-ракетні комплекси, ствольну артилерію, міномети, реактивні системи залпового вогню, зокрема касетного типу.

Як повідомили у ГУНП у Запорізькій області, упродовж двох днів російські війська завдали 185 ударів – атакували Лежине, Комишуваху, Зарічне, Юрківку Запорізького району, Гуляйполе, Оріхів, Залізничне, Новоандріївку, Чарівне, Ольгівське, Новоданилівку, Білогір’я, Малинівку, Щербаки, Малу Токмачку, Червоне, Гуляйпільське, Преображенку Пологівського району, а також Кам’янське, Степове, Степногірськ, Малі Щербаки та Плавні Василівського району. Правоохоронці зареєстрували 77 повідомлень про зруйновані житлову та цивільну інфраструктури регіону.

Окупанти обстрілюють Запорізьку область -Окупанти обстрілюють Запорізьку область - фото: zp.npu.gov.ua

Уночі 22 січня окупанти здійснили ракетний обстріл села Лежине Запорізького району. Удар С-300 прийшовся по дорозі на одній із вулиць. Вибуховою хвилею в десяти домівках побило вікна, дахи й фасади. Також пошкоджені паркани, подвір’я, автомобілі, лінія електропередач, газопровід.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ворог обстрілює населені пункти з різних видів озброєння -Ворог обстрілює населені пункти з різних видів озброєння - фото: zp.npu.gov.ua

Крім того, збройної атаки зазнали мешканці смт Комишувахи та с. Зарічного Запорізького району. Росіяни поцілили по території населених пунктів із РСЗВ "Смерч" касетного типу. Вибуховою хвилею та уламками від осколково-фугасного снаряду пошкоджені господарське приміщення на фермерському господарстві та житловий будинок.

Внаслідок обстрілів пошкоджені десятки будинків -Внаслідок обстрілів пошкоджені десятки будинків - фото: zp.npu.gov.ua

Вкотре значних збитків окупанти завдали жителям Пологівського району. За дві доби в Гуляйполі війська РФ зруйнували 27 осель, пошкодили майно, присадибні й гаражні приміщення, автомобілі. Також у житлових багатоквартирних будинках вибуховою хвилею вибило вікна та посікло фасади будівель.

Через обстріли зруйновані будинки жителів Запорізької області -Через обстріли зруйновані будинки жителів Запорізької області - фото: zp.npu.gov.ua

Під час ворожого обстрілу Пологівщини поранень зазнали 35-річний житель Новоданилівки та 59-річна жителька Преображенки. Їх госпіталізували.

За фактами обстрілів правоохоронці розпочали кримінальні провадження.

Також постраждали багатоквартирні будинки -Також постраждали багатоквартирні будинки - фото: zp.npu.gov.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах