Окупанти придумали захоплення "великої території" у Запорізькій області, – ISW

Окупанти вигадали захоплення "великої території" у Запорізькій області, – ISW -

Окупанти вигадали захоплення "великої території" у Запорізькій області, – ISW - ілюстрація: facebook.com/GeneralStaff.ua/

Події
22 сiчня 2023 10:57

Останні кілька днів окупанти радісно повідомляють нібито про "захоплення великої території Запорізької області". В Інституті вивчення війни (ISW) спростували цю інформацію.

Так, в ISW заявили, що інформація окупанта Володимира Рогова про захоплення великої території, мабуть, є частиною російської інформаційної операції. Міноборони Росії не стверджувало, що російські війська захопили нову територію в Запорізькій області 21 січня, натомість стверджувало, що невказані підрозділи Східного військового округу (ВПО) Росії зайняли невказані позиції на більш "вигідних напрямках" у Запорізькій області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Ця інформація підриває заяви про "значні територіальні придбання", оскільки МО, ймовірно, повторило б затвердження Рогова, якби МО визнало його затвердження правдоподібними, – заявили в Інституті вивчення війни.

Один популярний російський блогер заявив, що Степове, Новоандріївка, Новоданилівка, Мала Токмачка та Білогір'я залишаються оспорюваними, а не контролюються Росією, як заявив Рогов. Інший блогер стверджував, що 21 січня російські війська атакували Степове та Малу Токмачку та обстріляли райони, у тому числі Білогір'я.

Офіційні українські джерела повідомляють, що 21 січня російські війська обстріляли райони Малих Щербаків, Щербаків, Новоандріївки, Новоданилівки, Малої Токмачки та Білогір'я. Це якраз ті шість населених пунктів, які, за твердженням Рогова, були захоплені російськими військами 20 січня.

Крім того, Рогов також стверджував про наступальні дії в районі Гуляйполя, але ISW не виявила жодних доказів, які б підтверджували такі заяви. Ймовірно, Рогов проводить свою власну інформаційну операцію, щоб штучно роздмухати бойові успіхи Росії у Запорізькій області.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах