У Запорізькій області більше 300 дітей розлучили з сім’ями через війну

У Запорізькій області більше 300 дітей розлучили з сім’ями через війну -

У Запорізькій області більше 300 дітей розлучили з сім’ями через війну - фото: Getty Images

Події
17 сiчня 2023 13:28

З початку повномасштабного вторгнення у Запоріжжя прибули 307 дітей, які були розлучені з батьками.

У Запорізькій ОВА повідомили, що до початку війни на території області працювали 72 Служби у справах дітей. Зараз продовжують працювати у штатному режимі лише служби Запорізької та Вільнянської міської ради, а також служба Запорізької райдержадміністрації. Після початку бойових дій до Запоріжжя евакуювались та продовжують працювати відповідні управління Оріхівської та Гуляйпільської громад.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На початок січня вдалося евакуювати 869 дітей, які перебували в закладах соціального захисту, інтернатах та спеціалізованих дитбудинках. З них 549 дітей зараз живуть у країнах Європи, а 320 – в Україні. Що стосується дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування та які влаштовані до сімейних форм виховання, в інші регіони країни вдалося евакуювати 455 дітей, ще 591 – за кордон. 

У Запорізькій області 307 дітей були розлучені з сім’ями та прибули до обласного центру без супроводу дорослих. Більшість з них передали родичам та знайомим, інші ж потрапили до центру соціально-психологічної реабілітації дітей. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах