Окупанти обстріляли Гуляйпільську громаду забороненими запалювальними снарядами

Окупанти обстріляли Гуляйпільську громаду забороненими запалювальними снарядами.

Окупанти обстріляли Гуляйпільську громаду забороненими запалювальними снарядами. Фото: twitter.com/DefenceU

Події
16 сiчня 2023 14:59

14 січня російські окупанти вкотре обстріляли Гуляйпільську громаду Запорізької області. На цей раз вони використали заборонені запалювальні снаряди.

Міноборони України повідомило, що минулої ночі було обстріляне запалювальними снарядами мирне українське село.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Це порушення Протоколу III Конвенції про заборону або обмеження застосування конкретних видів звичайної зброї, – йдеться у дописі.

Мешканці села Залізничне зазначають, що наразі в селі залишається 35 людей, а до війни було – понад 1200. В населеному пункті не залишилося жодної цілої хати.

На території Гуляйпільського району попри складну безпекову ситуацію залишається близько 2300 людей.

- Це ті, які тут проживають і не збираються залишати місто, чекають на перемог”, – пояснює начальник Гуляйпільського відділку поліції, підполковник Олександр Гордієнко, пише Укрінформ.

- В руці тримаємо запалювальні снаряди, котрі летять зі сторони окупантів, якими вони обстрілюють мирне населення, зокрема села Залізничне, Гуляйполе та інші населені пункти. Використання таких боєприпасів заборонено. Їх не можна загасити водою. При потраплянні на землю все загоряється, – коментує військовий на позивний "Арієць".

Зазначається, що  на території Гуляйполя і району обстріли ведуться цілодобово. Внаслідок обстрілу страждає мирне цивільне населення, зазнає значних уражень інфраструктура громади. Ворог використовує всі можливі засоби враження: “Гради”, “Урагани”, САУ, вертольоти, працюють танки. В ніч з 6 на 7 січня, коли росіянами було оголошено перемир’я, в Гуляйполі зафіксували майже 230 прильотів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах