Глава Енергоатому запропонував рішення припинення ядерного терору росіян на ЗАЕС

Глава Енергоатому запропонував рішення припинення ядерного терору росіян на ЗАЕС.

Глава Енергоатому запропонував рішення припинення ядерного терору росіян на ЗАЕС. Фото: t.me/energoatom_ru

Події
05 сiчня 2023 15:07

Як відомо, окупанти не хочуть створювати навколо Запорізької атомної станції зону безпеки. Голова Енергоатому озвучив, хто повинен приїхати на ЗАЕС аби ядерний шантаж російських загарбників припинився.

Так, директор Енергоатому Петро Котін повідомив, що впродовж вже багатьох місяців ведуться розмови про те, що російські військові зобов'язані покинути територію ЗАЕС та створити навколо неї безпекову зону. Проте оки окупанти не планують цього робити. Однак світова спільнота може посприяти врегулюванню ситуації в регіоні, пише Reuters.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Очільник Енергоатому констатував, що поки МАГАТЕ не вдається вирішити ситуацію, а процес щодо досягнення ядерної безпеки не повинен стояти на місці.

- Проблема в тому, що немає рішення на рівні МАГАТЕ. Процес не просувається. Ми б пропонували вивести цю проблему на наступний рівень, – наголосив Котін.

Водночас Котін згадав, що терористи змусили 1500 українських працівників ЗАЕС підписати контракти з Росатомом. До повномасштабної війни на станції працювало аж 11 тисяч людей, а зараз – 6 тисяч. Загалом дії Кремля можуть призвести до погіршення стану Запорізької АЕС.

За словами Котіна, миротворці з Організації Об'єднаних Націй могли б позитивно повпливати на цю ситуацію. Власне, представники цієї міжнародної структури могли б прибути на ЗАЕС, попри відсутність попередніх домовленостей щодо зони безпеки.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах