Атака дронами і обстріли: яка ситуація у Запорізькій області на 30 грудня

Атака дронами і обстріли: яка ситуація у Запорізькій області на 30 грудня -

Атака дронами і обстріли: яка ситуація у Запорізькій області на 30 грудня - фото умовне: t.me/bbcukrainian

Події
30 грудня 2022 09:47

Російські війська продовжують обстрілювати населені пункти Запорізької області та вчиняти терор на тимчасово окупованих територіях.

Очільник Запорізької ОВА Олександр Старух в етері національного телемарафону розповів, що за добу на громади області прийшовся 81 обстріл. Уночі російські війська запустили дрони-камікадзе, але наша ППО збила їх. Тривають артилерійські дуелі, успішно знищуються військові об’єкти ворога.

За інформацією ЗОВА, протягом минулої доби ситуації на Запорізькому напрямку суттєво не змінилася. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих позицій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області, за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у таких населених пунктах: Гуляйполе, Полтавка, Степове, Оріхів, Залізничне, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Дорожнянка, Ольгівське, Малинівка, Степногірськ, Новоандріївка, Білогір’я, Темирівка, Малі Щербаки, Кам’янське. До правоохоронців надійшло 23 повідомлення про руйнування будинків, квартир та об’єктів інфраструктури.

Протягом доби нікого з цивільного населення не вдалося евакуювати.

Стало відомо, що 28 грудня біля Бердянська було ліквідовано понад 50 окупантів.

Олександр Старух також нагадав, що з самого початку вторгнення загарбники розміщували свій особовий склад у приміщеннях шкіл. Також на тимчасово окупованих територіях продовжується терор цивільного населення триває. Так, вчителів та лікарів примушують працювати у школах, батьків які не ведуть дітей в окупаційні школи залякують. Наразі зафіксовано майже 600 випадків викрадень, понад 230 людей й досі у руках окупантів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах