У Запорізькій області російські окупанти тримають у полоні понад 200 людей

У Запорізькій області російські окупанти тримають у полоні понад 200 людей.

У Запорізькій області російські окупанти тримають у полоні понад 200 людей. Фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

Події
12 грудня 2022 14:52

У Запорізькій області російські війська продовжують утримувати у полоні 232 цивільних людей.

Як повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух в ефірі телеканалу FreeДом, серед полонених – представники органів влади, бізнесмени та керівники підприємств. Загарбники викрали їх з метою пограбувати та схилити до співробітництва.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Протягом 9 місяців війни задокументовано численні факти порушення прав людини та насильства. Через російський полон пройшли 573 наших земляків, 232 – й досі у заручниках. При цьому міжнародні організації демонструють безпорадність щодо порушення права на життя та безпеку, – повідомив голова Запорізької ОВА Старух.

Як стало відомо, станом на сьогоднішній день, загарбники продовжують утримувати 232 людей, 341 полоненого вже вдалося звільнити з полону ворожих загарбників.

Інформація регулярно надходить із гарячої лінії. Зокрема, за минулий тиждень було отримано та відпрацьовано 37 звернень, також опрацьовано 10 звернень безпосередньо з територій.

Звернутися на гарячу лінію можна за телефоном:

  • 0800-503-508;
  • 067-220-41-12;
  • 095-220-41-11.

Як раніше повідомляла голова Мінреінтеграції Ірина Верещук, загалом росіяни утримують у полоні кілька сотень українських цивільних. За її словами, людей викрадають, щоб потім вимагати обміну на своїх військових.

Водночас Україна вимагає, щоб окупанти припинили так робити та обмінювали лише військових на військових.

Раніше ми писали, що мер Мелітополя розповів про звірства окупантів і те, як вони 9 днів тримали жінок у морському контейнері.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах