У поліції прокоментували загибель чоловіка у шахті ліфта у Запоріжжя

У поліції прокоментували загибель чоловіка у шахті ліфта у Запоріжжя -

У поліції прокоментували загибель чоловіка у шахті ліфта у Запоріжжя - фото: zp.npu.gov.ua

Події
10 грудня 2022 13:20

У Запоріжжі спроба 56-річного чоловіка самостійно вибратися з ліфта, який зупинився через вимкнення світла, закінчилася трагічно. Наразі правоохоронці з’ясовують обставини події.

Як повідомили у ГУ НП у Запорізькій області, 6 грудня до поліції надійшло повідомлення про нещасний випадок у Дніпровському районі. Поліцейські, які приїхали на виклик, побачили у шахті ліфту багатоповерхівки тіло чоловіка.

Попередньо відомо, що близько 09:00 в результаті екстреного відключення електроенергії житель будинку застряг у підйомнику між сьомим та восьмим поверхами. Не дочекавшись працівників аварійно-ліфтової служби, пенсіонер намагався самостійно вибратись із кабіни та з власної необережності впав у її шахту. Від отриманих травм він помер на місці події.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Чоловік впав у шахту ліфта і загинув -Чоловік впав у шахту ліфта і загинув - фото: zp.npu.gov.ua

За цим фактом слідчими внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікуючими ознаками "нещасний випадок". В рамках досудового розслідування призначили низку судово-технічних та медичних експертних досліджень.

У поліції зазначають, що останнім часом кількість людей, які застрягають у ліфтах через вимкнення світла, значно зросла та побільшало викликів на деблокування дверей кабіни. Тому запорожців закликають під час повітряної тривоги, за можливості, не користуватися ліфтом, тому що відключення електроенергії можуть бути несподіваними.

Що робити, якщо застрягли у ліфті, коли відключили світло:

  • заспокійтесь і не панікуйте;
  • не натискайте всі кнопки поспіль і не намагайтеся відчиняти двері кабіни ліфта самостійно;
  • скористайтеся кнопкою виклику диспетчера чи номером телефону аварійно-ліфтової служби, повідомити проблему та своє місце перебування;
  • якщо диспетчер чи аварійно-ліфтова служба не відповідають на дзвінки або не можуть приїхати, потрібно зателефонувати за номером "101";
  • якщо ви застрягли в ліфті без телефону, або після відключення світла зник мобільний зв'язок – кличте на допомогу мешканців будинку та попросіть, щоб вони викликали рятувальну службу;
  • якщо є вода, не потрібно випивати всю одразу, пийте воду невеликими ковтками.
  • намагайтесь взагалі якнайменше рухатися. Так ви збережете більше повітря і вам буде легше дихати;
  • після приїзду аварійної бригади чітко дотримуйтесь інструкцій.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах