Яка ситуація на Запорізькому напрямку фронту на 7 грудня

Яка ситуація на Запорізькому напрямку фронту на 7 грудня -

Яка ситуація на Запорізькому напрямку фронту на 7 грудня - фото: t.me/starukhofficial

Події
07 грудня 2022 10:17

Російські війська продовжують обстрілювати населені пункти Запорізької області ракетами та дронами.

Виконуючий обов’язки міського голови Анатолій Куртєв повідомив, що внаслідок нічних обстрілів постраждали люди, пошкоджені будинки. Не всі ворожі безпілотники досягли своєї цілі – наша Протиповітряна оборона збила шість ворожих дронів.

За даними Генштабу, на Запорізькому напрямку ворог намагається покращити тактичне положення. Учора окупанти обстріляли позиції наших військ у Гуляйпільському та Василівському районах. Також постраждала цивільна інфраструктура Запорізького, Пологівського та Василівського районів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

При цьому російські війська зазнають значних втрат. Як повідомляє Генштаб, у Запорізькій області було знищено до 20 одиниць ворожої техніки та поранено близько 70 окупантів.

Не зважаючи на суттєві втрати, ворог активний і атакує вночі, коли люди сплять. Керівник Запорізької ОВА Олександр Старух розповів, що за минулу добу було нанесено 54 вогневих удари, з них 43 по 22 мирним містечкам і селам: один ракетний удар, два – авіа удари, дев'ять – з РСЗВ і 30 артобстрілів, застосовано БПЛА. Найбільше постраждали Гуляйпільська та Оріхівська територіальні громади. Вчора вдень поранено п'ятеро людей – одна жінка у дуже важкому стані.

- Кількість зруйнованого житла буде лише збільшуватись допоки ми не виборемо перемогу. За добу зафіксовано 39 руйнувань. Попри перешкоди рашистів, триває евакуація із захоплених громад, де лишатися вкрай небезпечно: за добу вдалося виїхати 45-м особам, з них 8 дітей, – написав Олександр Старух.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах