У Бердянську батьки ховають дітей, щоб не віддавати їх до російської школи

У Бердянську батьки ховають дітей, щоб не віддавати їх до російської школи.

У Бердянську батьки ховають дітей, щоб не віддавати їх до російської школи. Фото: unicef.org

Події
30 листопада 2022 10:00

Російські загарбники продовжують змушувати бердянців відавати дітей на навчання у тимчасово окуповані школи, технікуми та вузи. Військові РФ "виловлюють" дітей на вулицях.

Якщо дитина знаходиться у навчальний час на вулиці, то патрулі окупантів можуть її затримати та змусити батьків віддати її на навчання. Відмова – не приймається, пише Приморка City.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Та і в інший час батьки змушені тримати дітей вдома, аби вони не потрапили на очі окупантам та їхнім поплічникам. Теж саме стосується спортивних секцій. Деякі діти, які лишились в місті перестали відвідувати тренування аби до їхніх батьків не було питань, чому вони не ходять до російської школи. Аналогічна ситуація у всіх окупованих містах.

Нещодавно мер Мелітополя Іван Федоров повідомляв, що у сусідньому Мелітополі окупанти під час перевірки телефону виявили у місцевої жительки додаток для навчання в українській школі онлайн. Родину було примусово депортовано за межі області.

В окупованих селах Запорізької області ситуація ще гірша, адже приховати присутність дитини вдома майже неможливо. Отже, батьки вимушені під тиском віддавати дітей на навчання до окупантів, або евакуюватися з окупованої території.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах