"Заробляв" на гуманітарних вантажах: у Запоріжжі затримали псевдоволонтера

"Заробляв" на гуманітарних вантажах: у Запоріжжі затримали псевдоволонтера -

"Заробляв" на гуманітарних вантажах: у Запоріжжі затримали псевдоволонтера - фото: slovoidilo.ua

Події
29 листопада 2022 16:17

У Запоріжжі затримали "волонтера", який обіцяв відвозити гуманітарні вантажі на тимчасово окуповані території. Після отримання грошей він просто зникав.

Як розповіли у ГУ НП у Запорізькій області, у квітні цього року 33-річний чоловік звільнився з місць позбавлення волі. Він відбував покарання за майнові злочини. Коли запоріжанин опинився опинився на волі, то вирішив зайнятися "псевдоволонтерством".

Правоохоронці з’ясували, що деякий час чоловік дійсно співпрацював з волонтерською організацією. Згодом вона припинила свою діяльність. Чоловік, користуючись доброю репутацією волонтерів, почав публікувати у соцмережах оголошення щодо надання послуг з перевезення гумвантажу до тимчасово окупованих територій Запорізької області. Частину отриманих пакунків він залишав собі, решту – продавав через ломбарди або третім особам.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наразі поліцейські встановили щонайменше шістьох людей, які постраждали від дій "волонтера". Ошуканим завдано збитків приблизно на 47 тисяч гривень. Встановлюються й інші факти та постраждалі. За скоєне чоловіку загрожує покарання у вигляді штрафу від 51 700 до 68 000 гривень або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

У Запоріжжі затримали псевдоволонтера -У Запоріжжі затримали псевдоволонтера - фото: zp.npu.gov.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах