Російська пропаганда вигадала фейк про "диверсію СБУ" в окупованому Бердянську

Російська пропаганда вигадала фейк про "диверсію СБУ" в окупованому Бердянську.

Російська пропаганда вигадала фейк про "диверсію СБУ" в окупованому Бердянську. Фото: azov.zp.ua

Події
08 листопада 2022 16:42

Російські пропагандистські ЗМІ розповсюджують фейк про диверсію СБУ у багатоповерховому будинку в тимчасово окупованому Бердянську.

Як повідомляють у Бердянському виконкомі, 30 вересня внаслідок необережного поводження з газовим балоном у квартирі на шостому поверсі багатоповерхового будинку на вулиці Довганюка 95 стався вибух.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Втім, російські окупанти та колаборанти задля пропагандистської мети вирішили по-іншому трактувати цю подію.

- Розслідування встановило, що вибух, що стався 30 вересня, на шостому поверсі дев’ятиповерхового будинку – це не газ та не побутовий нещасний випадок. Це був вибуховий пристрій. Причому, як свідчать факти, це випадковість. У такий спосіб київський режим ліквідував свого ж терориста, не зважаючи на те, що постраждають непричетні до цього люди. Відомо про більш ніж 10 постраждалих мешканців будинку, – масово повідомляли пропагандистські Тelegram-канали.

Задля підтвердження своїх слів окупанти, навіть, зафільмували допит "диверсантів".

- Було затримано двох місцевих посібників украфашистів, які лише дивом уціліли, після того, як їх, також, як терориста в Бердянську, спробували ліквідувати шляхом підриву в будинку одного з них. До цього мелітопольські терористи провели невдалу спробу терористичного акту біля однієї зі шкіл міста, – розповсюджували російських ЗМІ.

Цей фейк протягом жовтня з різними коментарями та додатковою брехливою інформацією щотижня повторювали у мережі проросійських Тelegram-каналах.

Офіційна влада Бердянська у своїх повідомленням не підтверджувала наявність жертв вибуху.

Варто зазначити, що Бердянськ та населені пункти Бердянського району ще на початку повномасштабного російського вторгнення залишилися без газопостачання після руйнування внаслідок бойових дій магістрального газопроводу Донецьк-Маріуполь. Як наслідок, місцеві жителі змушені використовувати балонний газ, що цілковито заборонено за правилами пожежної безпеки.

Раніше ми також писали, що російські окупанти припинили будувати обіцяний газопровід до тимчасово окупованого Мелітополя. Натомість вони почали демонтаж газопровіду між Мелітополем і Бердянськом.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах