Російські війська вночі атакували Запоріжжя із РСЗВ "Смерч"

Російські війська вночі атакували Запоріжжя із РСЗВ "Смерч".

Російські війська вночі атакували Запоріжжя із РСЗВ "Смерч". Фото: wordPress.com

Події
27 жовтня 2022 09:04

Вночі на 27 жовтня армія РФ знову обстріляла Запоріжжя. На цей раз російські загарбники поцілили по місту з реактивної системи залпового вогню "Смерч".

- Вночі ворог атакував околиці обласного центру. За попередньою інформацією, це були три снаряди реактивних систем залпового вогню «Смерч». Постраждалих немає, – про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Старуха, руйнувань зазнав об’єкт інфраструктури, виникла пожежа, яку загасили співробітники ДСНС.

Нагадаємо, що якщо ваше житло пошкодилось, повідомляйте про це на 15-80 (зі стаціонарних) або за номерами 061-787-15-80, 050-414-15-80, 067-656-5-80.

Варто зазначити, що дальність стрільби з РСЗВ "Смерч" становить 70 кілометрів. Але насправді це дальність використання найбільш розповсюдженого реактивного снаряда 9М55К, вага якого становить 800 кілограмів та має швидкість близько 3500 кілометрів на годину.

Цей снаряд – касетний і може мати різне наповнення. Наприклад, варіант з окремими уламковими елементами призначений для ураження живої сили та техніки мотострілецьких підрозділів. Як зазначали розробники, 10-16 реактивних снарядів 9М55К можуть гарантовано повністю  знищити роту противника.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах