В Запорізькій області введено графік обмеження споживання електроенергії

В Запорізькій області введено графік обмеження споживання електроенергії.

В Запорізькій області введено графік обмеження споживання електроенергії. Фото: depositphotos.com

Події
25 жовтня 2022 11:12

Сьогодні, 25 жовтня, в Запорізькій області знову введено графік обмеження споживання електроенергії. Жителів регіону закликають максимально заощадити споживання електроенергії з 7 до до 22 години.

- З 07:00 до 22:00 не користуйтеся, будь ласка, енергоємними електроприладами, без яких можна обійтися протягом дня, та максимально обмежте користування тими електроприладами, які вам конче необхідні. Ситуація в єдиній енергосистемі України залишається напруженою, і наразі єдиний спосіб уникнути погодинних відключень електроенергії – самостійно знизити обсяги її споживання, – повідомили в "Запоріжжяобленерго". 

ТОП-15 побутових поживачів електроенергії.ТОП-15 побутових поживачів електроенергії. Фото: t.me/zoda_gov_ua

Найбільше електроенергії серед побутових пристроїв "з’їдають" варильні поверхні, теплі підлоги, сушильні машини, електричні духові шафи, кондиціонери, пральні машини, бойлери, обігрівачі, пилососи, праски та фени. 

Жителів Запоріжжя та областя просять споживати електроенергію помірно – вмикати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії в пікові години навантаження зранку з 06:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 23:00.

Енергетики закликають:

  • звести до мінімуму користування електрикою вранці 06:00-11:00 та ввечері 17:00-23:00,
  • не включати одночасно кілька потужних електроприладів; рідше кип'ятити чайник, а частіше використовувати термос,
  • вимикати світло, якщо у приміщенні нікого немає,
  • обігрівачами, пральними машинами, бойлерами, посудомийками та іншими енерговитратними приладами користуватися вночі, коли споживається менше енергії. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах