Ворожа ракета пошкодила архітектурну пам'ятку у Запоріжжі

Ворожа ракета пошкодила архітектурну пам'ятку у Запоріжжі -

Ворожа ракета пошкодила архітектурну пам'ятку у Запоріжжі - фото: t.me/zoda_gov_ua

Події
21 жовтня 2022 14:50

Сьогодні вранці, 21 жовтня, внаслідок ракетного удару постраждав будинок, який внесено до Державного реєстру нерухомих пам'яток країни як пам'ятка архітектури та містобудування місцевого значення.

Як на своєму сайті написав запорізький гід Роман Акбаш, цей будинок було збудовано ще до Другої світової війни – у 1930-ті роки. Він один із так званих "Домів Орлова". Це парна композиція із будівель, які стоять навпроти один одного. Будинок вважається одним із найвидатніших зразків вітчизняної архітектурної спадщини 30-х років та частиною запорізького Соцміста або Шостого селища.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ці будинки споруджувалися у перехідний етап історії радянської архітектури. Тоді вже переходили від авангарду до класичної спадщини. Тому "Будинки Орлова" займають особливе місце в архітектурній спадщині Запоріжжя. Вони вважалися символічними "ворітами ДніпроГЕСу", ніби готуючи людей до виду на панораму.

Нагадаємо, під час несення служби через сьогоднішній обстріл постраждали четверо працівників Управління патрульної поліції. Правоохоронці отримали осколкові поранення та були госпіталізовані. Загиблих немає. Також травмовано одну цивільну людину.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах