Із Запоріжжя виїхало вже близько половини мешканців, – ЗОВА

Із Запоріжжя виїхало вже близько половини мешканців, – ЗОВА.

Із Запоріжжя виїхало вже близько половини мешканців, – ЗОВА. Фото: Reuters/Zohra Bensemra

Події
19 жовтня 2022 16:09

Починаючи з серпня в Запоріжжі ситуація загострилась. Російські окупаційні війська почали активно обстрілювати місто. Гатять переважно вночі, коли мирні мешканці сплять у власних домівка. Голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух розповів скільки людей виїхали із Запоріжжя.

В кінці вересня окупанти вперше поцілили у багатоквартирний будинок. З початку жовтня за тиждень російські загарбники завдали удар по чотирьох багатоквартирним будинкам. Гатили й по приватному сектору, там десятки ушкоджених будинків.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як зазначив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух етері всеукраїнського телемарафону на сьогодні з міста евакуювалась приблизно половина населення.

За словами Старуха, чверть населення взагалі покинула територію Запорізької області. ще чверть містян переїхали у села та на дачі.

- Ще чверть міста проводить ночі в навколишніх селах й на дачах. Там де більш безпечно й більш розсіяна територія. Де удари ворога не зможуть нанести таких уражень з великими жертвами, – зазначив очільник ЗОВА. 

Тим часом Національна поліція рекомендує громадянам евакуюватися до більш безпечних регіонів. За вчора потягами до західних регіонів виїхало 1308 осіб, з них 288 дітей.

Також очільник ЗОВА розповів, що в Енергодарі ситуація напружена: продовжується тиск окупантів, опалювальний сезон під загрозою, ворог заважає евакуації. Російські військові продовжують викрадати та катувати людей, аби зламати, залякати, схилити до співпраці.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах