Окупанти у Бердянську пропонують відправити дітей "на відпочинок"

Окупанти у Бердянську пропонують відправити дітей "на відпочинок".

Окупанти у Бердянську пропонують відправити дітей "на відпочинок". Фото: unicef.org

Події
13 жовтня 2022 17:58

У тимчасово окупованому Бердянську батькам школярів російські загарбники пропонують відправити дітей "на відпочинок у безпечні місця" через ракетні атаки та обстріли армії РФ.

За словами екс-омбудсменки Людмили Денисової, батьки школярів отримують повідомлення від вчителів-колаборантів із пропозицією відправити дітей якнайдалі від зони бойових дій. Інформації про дату виїзду та "місць відпочинку" немає. Окупанти лише вимагають зібрати всі необхідні документи та чекати.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Денисова закликає батьків у жодному разі не погоджуватися на такі пропозиції. Адже саме в такий спосіб російські загарбники можуть викрасти дітей.

Женевською конвенцією суворо заборонено переміщати мирних жителів окупованих територій.

Раніше ми також писали, що на тимчасово окупованій території України біля Бердянська вибухнув автомобіль із російськими загарбниками. За попередніми даними, у результаті "бавовни" є загиблий.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах