Запорізька АЕС має достатній запас свіжого ядерного палива, – "Енергоатом"

Запорізька АЕС має достатній запас свіжого ядерного палива, – "Енергоатом".

Запорізька АЕС має достатній запас свіжого ядерного палива, – "Енергоатом". Фото: reuters.com/Олександр Єрмоченко

Події
13 жовтня 2022 14:37

Запорізька атомна електростанція має достатній запас свіжого ядерного палива. Очільник енергокомпанії спростував заяви пропагандистів про те, що станція потребує російського палива.

Президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін зазначив, що станція не потребує російського палива. Натомість російські пропагандисти поширюють фейки про те, що ЗАЕС переводять на російський ресурс після вичерпання запасів українських. Очільник НАЕК пояснив, що для підготовки до переходу від одного постачальника до іншого знадобиться приблизно три роки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Котін наголосив на тому, що найбільш небезпечним для станції є вимкнення зовнішнього живлення, необхідного для охолодження реакторів, і втрата аварійних дизель-генераторів, які мають запасів палива лише на 10 днів.

Раніше повідомлялось, що на Запорізькій АЕС відбулася ротація персоналу МАГАТЕ. Тепер на станції перебуває нова посилена команда експертів МАГАТЕ з безпеки.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах