У Запорізькій області військові знищили шість установок ЗРК "С-300

Українські військові в районі Токмака знищили 6 ворожих ЗРК С-300.

Українські військові в районі Токмака знищили 6 ворожих ЗРК С-300. Ілюстративне фото: slovodel.com

Події
11 жовтня 2022 17:56

Сьогодні, 11 жовтня, у Запорізькій області українські військові накрили вогнем російських окупантів та ворожі установки "С-300" під час перезарядки.

11 жовтня у районі тимчасово окупованого Токмака військові накрили вогнем шість установок "С-300" з боєкомплектом. Окупантів уразили під час перезарядки. Про це повідомляє СтратКом ЗСУ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Прицільного удару по російському озброєнню було завдано близько 13 години дня.

Нагадаємо, раніше цього ж дня стало відомо, що в окупованому Мелітополі сталася "бавовна" на території аеродрому. Окупанти спробували заявити, що вибухи, які чули мешканці міста, пов'язані із "навчаннями". Проте значна кількість "швидких" та пожежних автомобілів, які помчали у напрямку аеродрому після "бавовни", спростовує цю "версію".

Також повідомлялося, що днями окупанти привезли до Мелітополя рефрижератор трупів із Херсона. Через величезні втрати в Херсонській області їх просто нікуди вже подіти.

Варто зазначити, що розроблена наприкінці 1960-х та у 1970-х роках зенітно-ракетна система С-300 використовує понад 20 варіантів ракет. Зараз Росія використовує ракети 5В55К, 5В55Р і 48Н6 з осколково-фугасними боєголовками вагою до 144 кілограм.

Це система є частиною ширшого комплексу, що включає, крім ракети-носія, оглядовий радар дальньої дії, командні машини та радар ураження. Елементи системи можуть бути розташовані на відстані до 40 кілометрів одне від одного.

Радар дальньої дії може відстежувати об'єкти на відстані до 300 кілометрів. Кожен батальйон має 6 пускових установок із 2 ракетами на кожній. За вказівкою з командної машини пускові установки, розташовані якнайкраще, відкривають вогонь по цілі. Радар ураження може наводити до 12 ракет одночасно.

С-300 може вражати наземні цілі на відстані до 120 кілометрів. Насправді вона може рухатися набагато далі – випробування у 1980-х роках показали, що С-300 може подолати 400 кілометрів по балістичній траєкторії, досягаючи висоти 70 кілометрів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах