У Запорізькій області зросли ціни на продукти, оренду житла та побутову техніку

У Запорізькій області зросли ціни на продукти, оренду житла та побутову техніку.

У Запорізькій області зросли ціни на продукти, оренду житла та побутову техніку. Фото: freepik.com

Події
05 жовтня 2022 16:11

З початку року у Запорізької області зросли ціни на споживчому ринкуна 18% (в Україні – на 19,5%). Продукти харчування та безалкогольні напої за останній місяць подорожчали на 0,3%.

Найбільше зросли в ціні яйця (на 8,8%) та фрукти (на 6,1%). Також подорожчали цукор, свинина, безалкогольні напої, масло, сало, хліб і хлібопродукти, риба та продукти з риби (на 3,6-2,0%). Водночас подешевшали овочі (на 11,5%), олія соняшникова, молоко, маргарин, сир і м’який сир (на 3,9-1,4%). Про це повідомили у пресслужбі обласної статистики.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ціни на алкогольні напої, тютюнові вироби підвищилися на 1,1%, у тому числі на тютюнові вироби – на 1,3%, алкогольні напої – на 0,8%.

Житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива подорожчали на 1,1% в основному в результаті зростання вартості оренди житла (на 6,7%), матеріалів та послуг з утримання та ремонту житла (на 2,4%).

Предмети домашнього вжитку, побутова техніка подорожчали на 4%, у тому числі електроінструменти – на 8,5%, товари та послуги для щоденної підтримки будинку – на 5,4%, побутова техніка – на 4%, домашній текстиль – на 3,2%.

Зростання вартості фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання (на 4,1%), стоматологічних послуг (на 3,5%) стало чинником підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 3,4%.

У сфері зв’язку ціни зросли на 2,6%, зокрема, абонентна плата за користування мережею Інтернет підвищилась на 3,7%, вартість мобільних телефонів – на 3,6%, абонентна плата за користування мобільним зв’язком – на 2%.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах