30 загиблих, 88 поранених: Запоріжжя вперше атакували модернізованими ракетами

30 загиблих, 88 поранених: у МВС сказали, що Запоріжжя вперше атакували модернізованими ракетами -

30 загиблих, 88 поранених: у МВС сказали, що Запоріжжя вперше атакували модернізованими ракетами - фото: t.me/zoda_gov_ua

Події
01 жовтня 2022 09:19

Учора, 30 жовтня, російська армія завдала ракетного удару по гуманітарним колонам на виїзді із Запоріжжя. Вперше окупанти використовували для атак модернізовані ракети С-300. Вони вибухають відразу, як тільки торкаються поверхні.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. За його словами, попередня версія цих ракет вибухала, занурюючись на кілька метрів у землю. Таким чином вона робила великі вирви, але менше вражала людей навколо.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Піротехніки наші на місці розповіли, що вибух ракети стався при зіткненні із землею. Це зроблено для того, щоб якнайбільше людей загинуло. І ми побачили, як це діє смертоносно та скільки людей може загинути, – сказав Денис Монастирський.

За його словами, внаслідок ракетного удару загинули 30 людей. Серед них – двоє дітей. Постраждали 88 людей. Відомо, що загинув один поліцейський, а 27 отримали поранення.

- Якраз поліцейські в цей час мали зміну, тому так багато постраждалих. Діти поліцейські ховали дітей, людей, тому що прильоти ракет були в ряд серій. Зважаючи на щільність транспорту, на тому місці збору гуманітарної колони жертв могло бути значно більше. Поранені поліцейські мені розповідали, що якби ракетний удар був на 5 хвилин пізніше, то на тому місці було б уже вдвічі більше машин, – наголосив керівник МВС.

За його словами, поряд не було жодних військових об'єктів чи техніки. Щоранку на тому місці збираються авто в гуманітарну колону, щоб відвідати родичів: переважно це жінки, діти та старші люди, які пересуваються на стареньких автомобілях у той бік, а ввечері їдуть назад.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах