Волонтери назбирали на літак, який допоможе захистити Запоріжжя від ракет

Де у Запоріжжі знаходяться бомбосховища.

Де у Запоріжжі знаходяться бомбосховища. Фото: facebook.com/maksym.tereshchenko

Техно
27 вересня 2022 15:43

У Запоріжжі за шість днів вдалось зібрати 1 800 000 гривень на безпілотник, який допоможе захистити місто від ворожих ракет С-300.

Так, запорізькій волонтер Максим Терещенко на минулому тижні відкрив збір на покупку БпЛА Autel Dragonfish для розвідки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Розвідувальний літак допоможе захистити Запоріжжя від обстрілів. Він буде знаходити ці установки, а розвідка в онлайн-форматі зможе все бачити і приймати рішення за кілька хвилин.

За майже тиждень волонтераам вдалось зібрати 1 881 060 гривень.

Зазначимо, що система С-300, яку росіяни переробили, повинна застосовуватися до повітряних цілей, але окупанти використовують їх як земля-земля. Залпи можуть бути навіть із Бердянська (до 200 кілометрів). Самі ракети не мають гарного наведення, тож радіус може бути великий, бо техніка стара. Велика кількість ракет не долітає до адреси, але долітає до Запоріжжя.

Наші ППО можуть збивати ракети С-300, але зазвичай ці снаряди літають пакетом по 4 штуки, а якщо працює одразу дві установки – 8 одночасно. Все одразу знищити неможливо.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах