Зеленський і Резніков пояснили відмову вести зараз переговори з РФ

Зеленський та Рєзніков пояснили відмову вести зараз переговори з РФ - фото

Зеленський та Рєзніков пояснили відмову вести зараз переговори з РФ - фото

Події
12 вересня 2022 10:49

Президент України повідомив, що на сьогоднішній день він не планує розпочинати переговори з Путіним. Володимир Зеленський поки що не бачить бажання з боку РФ вести конструктивний діалог.

Так, в інтерв'ю CNN Зеленський повідомив, що не бачить жодного бажання з боку Кремля бути конструктивним.

- Що стосується їх ультиматумів, то мені байдуже, хто ці ультиматуми висував – він (Путін – ред.) чи хтось інший. Це мій принцип – я не говоритиму з тим, хто ставить ультиматуми, – зазначив президент.

За його словами, будь-який договір між Україною та Росією можна укладати лише за умови повного виведення військ країни-агресора з усієї української території.

- Я знаю, що деякі країни підштовхують нас у напрямі мінського процесу. Я хочу, щоб світ визнав, що одна справа дипломатичне рішення, а інша Мінськ-2, -3, -5, -10. Це дві різні речі, тому що "Мінськ" (так звані Мінські угоди) – порожній папірець, який дозволить Росії відпочити перед наступним вторгненням, – уточнив Зеленський.

Міністр оборони України Олексій Резніков також порушив питання переговорів. Як він повідомив під час 17-ї зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), Україна не розглядає можливості переговорів, якщо війська Росії будуть відведені лише на позиції до 24 лютого, пише "Європейська правда".

- Я відкрию таємницю... (раніше під час переговорів – ред.) ми говорили росіянам: "Для того щоб далі проводити переговори і домовлятися, ви повинні вивести війська станом на 23 лютого". Тоді це було можливе. Але тепер вони пройшли не одну точку неповернення, і такий варіант давно неможливий. Варіантів "на 24 лютого" вже нема. Станом на 1 грудня 1991 року. Go out, – сказав голова Міноборони.

Тобто тепер Україна зайняла нову позицію з приводу переговорів – російські війська мають вийти з усієї території країни, зокрема Луганської, Донецької областей та з Криму.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах