У Запоріжжі унікальна водонапірна вежа набула статусу пам'ятки архітектури

У Запоріжжі унікальна водонапірна вежа набула статусу пам'ятки архітектури.

У Запоріжжі унікальна водонапірна вежа набула статусу пам'ятки архітектури. Фото: facebook.com/vladmoroko

Події
09 вересня 2022 16:20

У Шевченківському районі Запоріжжя унікальна водонапірна вежа, яка була збудована у ХХ столітті, набула статусу пам'ятки архітектури.

Як повідомили у Відділі охорони культурної спадщини Запорізької міськради, водопровідна вежа на вулиці Іванова, 2б набула довгоочікуваного правового статусу пам'ятника архітектури місцевого значення.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Варто зазначити, що вежа є частиною нового торговельного центру, що знаходиться на ділянці, де вона збудована.

Водонапірну вежу приблизно було збудовано 1904 року, краєзнавці називають її символом Шевченківського району. А кілька років тому запорізькі депутати віддали ділянку землі разом із вежею приватному підприємцю під будівництво ТЦ. Щоб зберегти об'єкт від руйнування, активісти ініціювали процес включення об'єкту "Водонапірна вежа початку 20 століття" до переліку нововиявлених пам'яток та подальшого занесення до Державного реєстру пам'яток України.

Башту внесли до "охоронного" обліку у травні 2020 року, тоді ж орендар земельної ділянки заявив, що не має намірів зносити вежу, а зробить її "серцем" будівництва.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах