Путін може скористатися звітом МАГАТЕ про ЗАЕС для запуску процесу, подібного на "Мінськ"

Путін може скористатися звітом МАГАТЕ про ЗАЕС для запуску процесу, подібного на "Мінськ".

Путін може скористатися звітом МАГАТЕ про ЗАЕС для запуску процесу, подібного на "Мінськ". Фото: slovoidilo.ua

Події
07 вересня 2022 11:24

Президент РФ Володимир Путін спробує використати звіт МАГАТЕ щодо ситуації на Запорізькій АЕС на свою користь. Зокрема, він може спробувати створити процес, аналогічний Мінським угодам.

Як зазначається у аналізі дослідників американського Інституту дослідження війни, дещо зашифрована мова звіту МАГАТЕ відображає той факт, що Україна залишається оператором ЗАЕС та стороною, відповідальною за її безпечну експлуатацію та дотримання норм міжнародного права МАГАТЕ. Натомість Агенство не може безпосередньо взаємодіяти з Росією щодо експлуатації станції, не визнавши принаймні мовчазно, що країна-агресорка має право на консультації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Американські дослідники припустили, що Путін може спробувати використати умови, які він створив на Запорізькій атомній електростанціх, для створення паралельної міжнародної структури, яка б підривала суверенні права України на набагато більшу територію України, яку зараз окупують російські війська. Мовиться про новий "Мінськ", умови якого знову виконувала б лише Україна.

Варто відзначити, що раніше політолог Валентин Гладких припустив, що Росія може використати звіт МАГАТЕ для тиску на "Рамштайн". Окупанти зроблять все, щоб ускладнити чи навіть унеможливити отримання нами військової допомоги від наших партнерів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах