Скільки історичних будівель знищили у Запорізькій області

Скільки історичних будівель знищили у Запорізькій області -

Скільки історичних будівель знищили у Запорізькій області - фото (історичний будинок меноніта Йохана Янцена в Оріхові): t.me/zoda_gov_ua

Події
05 вересня 2022 16:05

З початку повномасштабної війни російські окупанти знищили або пошкодили в Україні пів тисячі об’єктів культурної спадщини та закладів культури.

Як повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики України, внаслідок ворожих обстрілів зазнали руйнацій і пошкоджень 142 об’єкти культурної спадщини. З них 23 пам’ятки національного значення, 112 пам’яток місцевого значення та 7 щойновиявлених об’єктів культурної спадщини, а також 132 об’єкти цінної історичної забудови.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Окрім того, через дії окупантів були знищені або постраждали 377 мистецьких об’єктів та закладів культури. З них 169 релігійних споруд, 75 будинків культури, театрів, кінотеатрів та інших мистецьких осередків, 52 меморіальних пам’ятники та твори мистецтва, 45 бібліотек, 36 музеїв та заповідників.

Злочини зафіксували у 15 регіонах. Найбільше постраждало об’єктів у Донецькій області – 130, з них 93 у Маріуполі та його околицях. У Запорізькій області пошкодили або знищили 18 об’єктів культурної спадщини. Найбільше у Пологівському районі – десять.

Наслідки російської агресії в Україні -Наслідки російської агресії в Україні - фото: mkip.gov.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах