Перекидають техніку та готуються до наступу: яка ситуація на Запорізькому напрямку

Перекидають техніку та готуються до наступу: ситуація на Запорізькому напрямі.

Перекидають техніку та готуються до наступу: ситуація на Запорізькому напрямі. Ілюстративне фото: mlyn.b

Події
31 серпня 2022 12:20

Російські сили перекидають великі колони військової техніки з Криму та Мелітополя. Окупанти, ймовірно, продовжать підготовку до оборони навколо Мелітополя з огляду на стратегічний вузол між Ростовською областю та півднем України. Таке припущення озвучив мер тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров.

Відомо, що окупанти перекидають частини новоствореного 3-го армійського корпусу. Він частково складається із недосвідчених добровольців. Росіяни це роблять для посилення забутих російських позицій у Харківській та Запорізькій областях.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відомо, що окупанти намагаються скувати українські війська та утримати раніше зайняті рубежі із застосуванням реактивних систем залпового вогню та артилерії вздовж усієї лінії зіткнення. Війська РФ продовжують безуспішно наступати та посилювати угруповання військ.

- Розгортання 3-го армійського корпусу може вказувати на те, що російські війська прагнуть відновити бойову міць для використання в наступальних операціях навколо Донецька або оборонних операцій у Херсоні, замінивши досвідчені війська погано навченими добровольчими частинами, - стверджують в Інституті вивчення війни.

Як повідомили у Генштабі ЗСУ, раніше війська РФ вдарили по населених пунктах Запорізької області: Гуляйполю, Новоандріївці, Полтавці, Малим Щербакам, Кам'янському, Оріхову, Степовому та Ольгівці.

ППО збило російську ракету біля Запоріжжя. Сьогодні ввечері жителі Запоріжжя та найближчих населених пунктів чули звуки вибухів. Після цього в області оголосили повітряну тривогу.

З тимчасово окупованих територій за добу вдалося евакуювати 1673 особи. Серед них 451 – діти.

Тимчасово непідконтрольними територіями області залишаються населені пункти: Бердянського, Мелітопольського, Василівського, Пологівського району (крім Орєхова та Гуляйполя).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах