Президент вручив "Золоту Зірку" військовим, які загинули при виконанні бойових завдань на Запоріжжі

Президент вручив "Золоту Зірку" військовим, які загинули при виконанні бойових завдань на Запоріжжі.

Президент вручив "Золоту Зірку" військовим, які загинули при виконанні бойових завдань на Запоріжжі. Фото: president.gov.ua

Події
30 серпня 2022 14:02

У День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, президент Володимир Зеленський передав ордени "Золота Зірка" членам родин воїнів, удостоєних звання Героя України посмертно.

Як повідомляє пресслужба президента, орден "Золота Зірка" вручили дружині й дітям загиблого 44-річного Героя України підполковника Дмитра Васильєва, який народився у Первомайську, що в Миколаївській області. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Чоловік керував ракетним дивізіоном, який завдав точних ударів по колоні противника біля населеного пункту Чонгар. Внаслідок цього удару було знищено до сотні одиниць техніки та особового складу ворога. З 24 лютого до 18 березня ракетний дивізіон під керівництвом Дмитра завдавав ударів по скупченню військ противника біля населених пунктів Василівка, Токмак, Мелітополь, Пологи, Гуляйполе, Кам’янка, Дніпрорудне, Бердянськ, Велика Білозірка, знищуючи значну кількість сил і засобів окупантів.

18 березня Дмитро Васильєв разом із підрозділом потрапив під обстріл у Запорізькій області та загинув наступного дня внаслідок важких поранень. В нього залишилися дружина та двоє дітей.

На війні загинув 44-річний захисник України Дмитро Васильев.На війні загинув 44-річний захисник України Дмитро Васильев. Фото: facebook.com/kpszsu

Звання Героя України посмертно удостоєно командира авіаційної ланки авіаційної ескадрильї 299-ї бригади тактичної авіації Повітряних сил ЗСУ капітана 25-річного Сергія Пархоменка, який народився у Харкові, в сім'ї військових авіаторів.

На момент російського вторгнення в Україну вже обіймав посаду командира авіаційної ланки. З першого дня війни виконав 38 бойових вильотів у складних умовах протидії ворожих засобів ППО та винищувальної авіації, під час яких знищив більше ніж 20 ворожих танків, понад 50 бойових броньованих машин, 55 транспортних засобів, 20 цистерн з пальним та кількасот солдатів і офіцерів окупантів. Неодноразово уміло виводив авіаційну техніку з-під ракетних ударів ворога.

14 травня під час вильоту з метою завдання удару по скупченню автомобільної та броньованої техніки окупантів Сергій Пархоменко був збитий у районі населеного пункту Гуляйполе. Глава держави передав нагороду родині Героя.

У Сергія залишилися батьки, дружина та син, який народився у березні 2022 року. 

На війні загинув 25-річний захисник України Сергій Пархоменко.На війні загинув 25-річний захисник України Сергій Пархоменко. Фото: facebook.com/kpszsu

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах