У Запорізькій області можуть оголосити обов’язкову евакуацію – Верещук

У Запорізькій області можуть оголосили обов’язкову евакуацію – Верещук -

У Запорізькій області можуть оголосили обов’язкову евакуацію – Верещук - фото: tsn.ua

Події
26 серпня 2022 17:55

У частині Запорізької області можуть оголосити обов’язкову евакуацію населення. Держава обіцяє забезпечити людей житлом.

Про це повідомила віцепрем’єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі національного телемарафону.

За її словами, обов’язкову евакуацію можуть оголосити на частині територій Запорізької, Харківської та Миколаївської областей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Харківщина, Запоріжжя, Миколаївщина (у черзі на обов’язкову евакуацію – ред.). Я не кажу про весь регіон, але деякі частини потребуватимуть обов’язкової евакуації, і ми до неї також готуємося, – розповіла Ірина Верещук.

За її словами, евакуйованих українців держава забезпечить перевезенням, проживанням, харчуванням та медичними послугами. Все, що потрібно буде людям для того, щоб пережити зиму, нададуть безкоштовно.

Також передбачені виплати жителям областей, з яких проводиться евакуація. 2 200 гривень на кожну людину – якщо це обов’язкова евакуація, виплати видаватимуть відразу по прибуттю потяга або іншого транспортного засобу, який використовується під час евакуації. А також – 2 000 гривень на кожну дорослу особу, 3000 гривень на кожну дитину або людину з інвалідністю.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах