Що таке тонік для волосся та навіщо він потрібен?

Що таке тонік для волосся та навіщо він потрібен?

Що таке тонік для волосся та навіщо він потрібен?

Події
30 серпня 2022 09:40

Від комплексного та якісного догляду за волоссям і шкірою голови залежить його здоров’я, краса і зовнішній вигляд. Якщо раніше догляд більшості дівчат містив класичний шампунь і кондиціонер, то зараз це може бути цілий перелік косметичних засобів. Деякі з них з’явилися відносно нещодавно, проте відразу показали свою ефективність і припали до душі любителькам догляду за волоссям. Це, наприклад, такі засоби: скраби для шкіри голови, філери, лосьйони, тоніки. Про останні варто дізнатися більше.

Що це за продукт?

Тонік для волосся і шкіри голови 一 це косметичний засіб, створений для комплексного догляду: зміцнення волосяних фолікулів, регулювання роботи сальних залоз, ретельного очищення шкіри і волосся. Також окремі засоби можуть мати більш вузьке призначення, наприклад, зволожувальний, себорегулювальний, живильний, тонізувальний і т. д.

Правильно підібраний тонік може вирішити багато проблем шкіри голови і волосся. Ці засоби переважно класифікують за таким призначенням:

  • для жирного волосся.
  • від лупи і свербіння.
  • від випадіння волосся та для його зміцнення.
  • від сухості і лущення шкіри голови.

Проте багато виробників поєднують ці властивості в один універсальний засіб, який підійде для всіх типів шкіри і допоможе позбутися багатьох проблем.

Яка користь тоніка для волоссяЯка користь тоніка для волосся

Користь тоніка для волосся

Тоніки, як і більшість косметичних засобів, призначені для вирішення кількох проблем. Насамперед, це запобігання появи лупи. Також тонік нормалізує роботу сальних залоз, усуває свербіж, заспокоює шкіру голови та захищає від шкідливого впливу факторів довкілля. Цей засіб благотворно впливає на ріст волосся, адже зміцнює волосяні цибулини, стимулює кровообіг, живить волосся і шкіру голови. Це універсальні властивості для всіх тоніків. Окремі засоби також можуть глибоко зволожувати, ущільнювати волосся, усувати жовтизну, живити волосся і шкіру голови вітамінами та мінералами тощо.

Як використовувати?

У кожного засобу і виробника є своя інструкція з використання, де детально описано всі нюанси. Вони можуть частково відрізнятися, але зазвичай всі тоніки потребують однакових дій.

  • Ретельно очистити шкіру голови і волосся шампунем.
  • Нанести і змити бальзам або кондиціонер.
  • За потреби зробити маску для волосся.
  • На суху або вологу вже чисту голову нанести тонік і ретельно втирати у шкіру голови масажними рухами до повного всотування.
  • Не змивати! У тоніків дуже легка водна текстура, вони добре всотуються і не залишають жирної плівки і дискомфорту.
  • Використовувати тонік для волосся можна після кожного миття голови або за потреби 一 щодня. В останньому випадку мити голову перед використанням не обов’язково, адже тонік можна наносити і на сухе волосся.

Як правильно обрати тонік?Як правильно обрати тонік?

Як правильно обрати тонік?

Як і всі доглядові засоби, тонік потрібно обирати відповідно до типу шкіри голови і волосся, а також для проблем, які потрібно вирішити.

Для жирної шкіри голови варто обирати засіб зі вмістом фруктових кислот, саліцилової кислоти, вітамінів, цинку і кремнію. Ці компоненти надають відчуття свіжості і регулюють роботу сальних залоз. Також у складі можуть бути фітокомпоненти (розмарин, хвоя, кропива), гідролати та ефірні олії.

Для сухої і чутливої шкіри голови варто звернути увагу на тонік, який містить пантенол, ніацин, ціаніди, фосфоліпіди, а також екстракти соняшника, пшениці та коноплі. Ці компоненти чудово зволожують і відновлюють ліпідний бар’єр шкіри голови та волосся.

Проти ламкості і випадіння волосся підійде засіб зі вмістом розмарину, біотину і L-аргініну.

З впевненістю можна сказати, що тонік для волосся 一 це унікальний засіб, який ефективно допомагає боротися з лупою, випадінням волосся, добре зволожує, тонізує і живить. Проте його найвагоміша перевага у тому, що після його використання волосся стає більш доглянутим, здоровим і красивим. Непримітний засіб з таким помітним результатом 一 ось що таке тонік для волосся.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах