Росіяни створюють штучний голод на тимчасово окупованих територіях Запорізької області

Росіяни створюють штучний голод на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Росіяни створюють штучний голод на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Фото: rbc.ua

Події
23 серпня 2022 17:13

У тимчасово окупованих регіонах Запорізької області загарбники змушують мешканців отримувати російські паспорти, блокуючи виплати пенсій і пільг.

Як повідомили у Центрі національного спротиву, загарбники тиснуть на малозабезпечені соціальні верстви, щоб збільшити темпи примусової паспортизації в тимчасово окупованих районах Запорізької області. Окупаційна адміністрація заблокувала соціальні виплати пенсіонерам та пільговикам. Від населення вимагають отримувати паспорти Росії, аби відновити їх сплату. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Фактично росіяни створюють штучний голод аби наростити темпи паспортизації, бо добровільно люди в переважній більшості відмовляються брати цю макулатуру, – повідомляє Центр національного спротиву.

Зауважимо, що згідно з нормами міжнародного права – забезпечення життєдіяльності окупованих територій лягає на плечі окупанта. Водночас шантаж з отриманням паспортів Росії є військовим злочином. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах