СБУ викрила агентурну групу російського ГРУ, які коригували ракетні удари по Запоріжжю

СБУ викрила агентурну групу російського ГРУ, які коригували ракетні удари по Запоріжжю.

СБУ викрила агентурну групу російського ГРУ, які коригували ракетні удари по Запоріжжю. Фото: ssu.gov.ua

Події
22 серпня 2022 15:23

У Запорізькій області СБУ нейтралізувала групу агентів головного управління генерального штабу збройних сил РФ (більш відомого як ГРУ). Ці люди збирали дані про дислокацію та переміщення Сил оборони України на півдні та коригували ракетні удари по Запоріжжю.

Як повідомили у СБУ, злочинну групу організувала мешканка тимчасово окупованого Мелітополя. Її завербували російські спецслужби, які обіцяли жінці керівну посаду в окупаційній адміністрації міста.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, чоловік агентки воює проти України у складі російських військ і бере безпосередню участь у бойових діях на південному фронті. Для збору розвідданих жінка залучила свекра, який мешкав у Запоріжжі. Він мав спостерігати за переміщенням українських військ і робити фотофіксацію обʼєктів.

Отриману інформацію зрадниця передавала окупантам, які використовували дані для підготовки ракетно-артилерійських обстрілів Запоріжжя.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах