Окупанти встановили в Бердянську пам’ятник своєму знищеному кораблю "Саратов"

Окупанти встановили в Бердянську пам’ятник своєму знищеному кораблю "Саратов".

Окупанти встановили в Бердянську пам’ятник своєму знищеному кораблю "Саратов". Фото: t.me/a_shtirlitz

Події
22 серпня 2022 13:24

У тимчасово окупованому Бердянську російські загарбники встановили пам'ятник своїм морякам знищеного ВДК "Саратова".

Так, командування великого десантного корабля "Саратов" добилося офіційного відкриття меморіальної плити у порту міста Бердянськ з іменами загиблих окупантів: Леонід Абдоков, Сергій Анохін, Олексій Ліхолетов, Микита Усков. Про це повідомив офіцер Збройних сил України Анатолій Штефан (позивний "Штірліц"). 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В окупованому Бердянську выйськові РФ встановили пам'ятник своєму знищеному кораблю "Саратов".В окупованому Бердянську выйськові РФ встановили пам'ятник своєму знищеному кораблю "Саратов". Фото: t.me/a_shtirlitz

Для довідки, ВДК "Саратов" – великий десантний корабель проекту 1171, з кодифікації НАТО-Alligator.

Корабель закладений у Калінінграді в 1964 році на суднобудівному заводі "Янтар" під найменуванням "Воронезький Комсомолець". У 1992 році отримав найменування "ВДК-65", в 2003 році – "Саратов". З 1991 по 1994 рік перебував у консервації в Одесі.

Нагадаємо, десантне судно "Саратов" Чорноморського флоту РФ "Орськ", яке перебувало в окупованому Бердянську та було знищене українськими військовими 24 березня. Врато відзначити, що це не єдиний російський корабель, що зазнав пошкоджень. Повідомляють про ще три судна, які сьогодні відправились у всім відомому напрямку.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах