Армія РФ знову намагалася вести штурмові дії на Запоріжжі

Яка ситуація у Запорізькій області на 18 серпня 2022р.

Яка ситуація у Запорізькій області на 18 серпня 2022р. Ілюстративне фото: t.me/zoda_gov_ua

Події
18 серпня 2022 09:26

Розпочався 176 день повномасштабної війни РФ проти України. Ворог постійно обстрілює позиції наших військ. Яка ситуація у Запорізькій області на 18 серпня повідомили у Генштабі ЗСУ та Запорізькій ОВА.

За інформацією Генштабу ЗСУ, ворог продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територіями Луганської та Донецької областей, утриманні тимчасово захоплених районів Херсонської та частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей, створенні сприятливих умов для відновлення наступу на окремих напрямках, а також блокуванні морських комунікацій України у Чорному морі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації

Близько 3-ї години ночі мешканці Запоріжжя прокинулись від гучних вибухів, які пролунали за декілька хвилин після сигналу повітряної тривоги. За словами очільника Запорізької ОВА Олександра Старуха, на околицях Шевченківського району було зафіксовано ворожі удари по місту з Василівського району. 

Чотири ракети, які за попередньою інформацією були випущені з РСЗО, поцілили в інфраструктурний об’єкт. Є незначні руйнування. Постраждалих внаслідок обстрілів немає. Інформація уточнюється.

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник веде оборону зайнятих районів. За минулу добу ворог продовжував обстріл таких населених пунктів, як Новосілка, Новомихайлівка, Богоявленка, Степногірськ, Шевченко, Бурлацьке, Залізничне, Гуляйпільське, Лукʼянівське, Преображенка, Полтавка.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру  у районі населених пунктів Успенківка, Мала Токмачка, Самійлівка, Оріхів, Гуляйполе. Повідомляється по 24 руйнування.

Військові РФ проводили повітряну розвідку БпЛА біля Полтавки, Гуляйполя, Малинівки, Зеленийого Гаю, Щербаків та Новояковлівки.

Повідомляється, що окупанти намагалися вести штурмові дії у напрямку Єгорівка (колишній Оріхівський район) – Шевченкове, успіху не мав та відійшов.

З тимчасово окупованих територій за добу вдалося евакуювати 985 людей. Серед них 225 – діти.

Тимчасово непідконтрольними територіями області залишаються населені пункти: Бердянського району, Мелітопольського району, Василівського району, Пологівського району (крім Оріхова та Гуляйполя).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах