Глава МВС не виключає можливу евакуацію населення через обстріли Запорізької АЕС

Глава МВС не виключає можливу евакуацію населення через обстели Запорізької АЕС

Глава МВС не виключає можливу евакуацію населення через обстели Запорізької АЕС - фото: mvs.gov.ua

Події
12 серпня 2022 12:14

Запорізька атомна електростанція продовжує бути у руках ворога. Останні кілька днів окупанти почали активно обстрілювати найбільшу АЕС у Європі. У МВС не виключають сценарію евакуації населення.

- Поки що ми абсолютно відповідально можемо стверджувати, що адекватного контролю за діями Запорізької АЕС немає. Сьогодні вона фактично перебуває не просто в руках ворога, а й у руках недосвідчених фахівців, які справді можуть допустити трагедію. Українські фахівці, які там залишилися, частково не допускаються до ділянок, де вони мають бути. Як відомо, на території станції сьогодні знаходиться військова техніка Росії. Все це оцінюється як найвищий рівень загрози, – повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, український уряд уже звернувся до МАГАТЕ для того, щоб організація забезпечила належний контроль за цією атомною електростанцією. Окупанти вже стріляли по енергоблоку і вони готові до будь-яких дій, незважаючи на наслідки. Тому Україна готується до будь-яких сценаріїв.

Як сказав Монастирський, вже сьогодні МВС разом із ДСНС та Мінрегіоном обговорює різні сценарії, серед яких і евакуація населення навколишніх населених пунктів. Він нагадав, що кожен ядерний об'єкт має чіткий жорсткий план дій у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, в Енергоатомі повідомили, що станом на 11 ранку 12 серпня Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах